1033 Budapest, Vörösvári út 93. | Telefon: +36 1 388-69-00
Erste Altofener Deutsche Nationalitätenschule
~ Alapítva 1869 ~

Szüreti játszóház

Minden ősszel nagy várakozás előzi meg a gyerekek részéről a Szüreti Játszóházat, amit most idén október 15-én, délután tartottunk meg. A nagy érdeklődés oka, hogy a gyerekek nagyon szeretnek kézműveskedni, és szívesen viszik haza azokat a kis alkotásokat, amiket ebben a témában a napközis nevelők terveznek a számukra.

A szüret, a megtermett zöldségek, gyümölcsök betakarítása fontos téma. A sok munkának ezzel van meg a jutalma. Azonban, nem csak beszélgetésre, a szüreti téma körül járására alkalmas ez a délután, hanem igyekszünk hangsúlyt fektetni az elkészített tárgyaknál az újrahasznosításra is. Amiket készítünk, azok önmagukban hordozzák egyrészt az alkotás örömét, de a fontos üzenetet is, hogy figyeljünk a környezetünkre, és még a legapróbb lehetőséget is használjuk fel, hogy környezettudatosan alkothassunk.

A Szüreti Játszóház mostani alkalma is bővelkedett megvalósítható, színes ötletekkel. Megelevenedtek a gyerekek kezei között gyümölcsök, az évszakra jellemző őszi színezetű fák, kedves kis állatok (sünik, baglyok). Készültek őszi gyümölcsök nyomdázással (parafadugóval), sünik fonalból és kartonból. Nagy sláger volt az idén a gesztenyével való foglalatoskodás (memória játék, ügyességi játék, röppentyű, dekoráció).