1033 Budapest, Vörösvári út 93. | Telefon: +36 1 388-69-00
Erste Altofener Deutsche Nationalitätenschule
~ Alapítva 1869 ~

Márton-napi ünnepség

Az idei Márton-napon - ha maszkban is- de együtt ünnepelhettünk. Az ünnepségre napok óta készültek tanulóink, többen részt vettek a Márton-napi pályázaton, melynek során nagyon kreatív alkotások születtek. Minden diákunknak gratulálunk, aki pályázott, a szülőknek is köszönjük az együttműködő segítséget.

Az esti vendéglátás és a lámpás felvonulás után a 4.b osztály adta az ünnepi műsort a Szentháromság templomban, melynek során bemutatták, hogyan lett a római katonából a negyedik században Tours püspöke.

Az ünnepi beszédben elhangzott, hogy ma talán már nem kell kabátunkat félbevágnunk, hogy másnak oda nyújtsuk, ám Szent Márton ünnepe arra hívja fel a figyelmünket, hogy szeretetünket osszuk meg másokkal, hogy figyeljünk egymásra, s hogy segítsük, támogassuk egymást a mindennapi életben. Ennek szellemében, karácsony alkalmával iskolánk is csatlakozik egy jótékonysági felhíváshoz.

Mivel Márton-nap nélkülözhetetlen tartozéka lett a liba, így a gyerekek az ünnepség végén egy libakalácsot kaptak ajándékba.

Köszönet illeti a Német Nemzetiségi Önkormányzatot, hogy anyagilag támogatták rendezvényünket.